Microsoft Surface: Prijzen, beschikbaarheid en behind the scenes

Microsoft heeft officieel de prijzen bekendgemaakt van de nieuwe Surface die volgende week donderdag in New York gepresenteerd zal gaan worden door het bedrijf en vanaf vrijdag te koop zal zijn in een beperkt aantal landen. Het gaat om de Surface RT die 9,3 millimeter dik is, 676 gram weegt en beschikt over een USB 2.0 poort. Het apparaat is voorzien van Windows RT, deze variant van het besturingssysteem bevat alleen de nieuwe Metro-interface. De 32 GB versie is er voor 499 dollar, samen met een Touch Cover, een magnetisch hoesje dat als toetsenbord dient komt de prijs op 599 dollar. De 64 GB Surface kost inclusief Touch Cover 699 dollar. De hoesjes zijn beschikbaar in vijf kleuren.

Het apparaat zal helaas nog niet in Nederland beschikbaar gaan komen eind volgende week maar alleen in Australiƫ, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, het Verenigd Koninkrijk, Hong Kong en in de Verenigde Staten waar Microsoft zelfs een aantal tijdelijke winkels heeft geopend voor de verkoop van de nieuwe tablet. In een aantal van deze landen kan het apparaat nu ook alvast online worden gereserveerd. Microsoft heeft verder nog niet aangegeven wanneer het apparaat naar andere landen zal gaan komen.

Wel komt er nog een bericht van The Wall Street Journal dat Microsoft een bestelling heeft geplaatst bij leveranciers voor maar liefst drie tot vijf miljoen exemplaren van de tablet. Massaproductie vanm de tablet is eerder deze maand al gestart volgens diverse bronnen.

Behind the scenes

Met de aankondiging van de prijzen en de landen waar de tablet beschikbaar zal komen heeft Microsoft ook een video online gezet waarmee er een kijkje achter de schermen wordt gegeven betreffende de ontwikkeling van de tablet. De video zie je hieronder.

Lees meer over: ,