Microsoft start automatische uitrol Service Pack 1 voor Windows 7

Windows 7 logo Microsoft heeft aangekondigd vanaf vandaag te gaan starten met het automatisch uitrollen van Service Pack 1 voor Windows 7. Bestaande gebruikers van het besturingssysteem die het Service Pack nog niet hebben geïnstalleerd zullen via Windows Update het pakket automatisch gaan krijgen zonder dat hier verdere actie voor vereist is.

Service Pack 1 voor Windows 7 was tot op heden al wel beschikbaar via Windows Update echter vereiste dit een actie van gebruikers om de updates te installeren. De uitrol start vandaag en zal in de komende weken worden voltooid. Microsoft geeft aan dat de installatie van Service Pack 1 logischerwijs langer in beslag zal gaan nemen dan andere updates, tevens wordt aangegeven dat er genoeg vrije ruimte op de harde schijf aanwezig dient te zijn en dat de adapter aangesloten moet zijn in het geval van een laptop.

In het geval dat de installatie wordt onderbroken zal de installatie automatisch worden hervat na het opnieuw opstarten van de computer of laptop. Ondersteuning voor Windows 7 zonder Service Pack 1 zal komen te vervallen vanaf 9 april aanstaande. Standaard ondersteuning voor Windows 7 met Service Pack 1 loopt nog door tot 13 januari 2015.

Lees meer over: ,