Microsoft Security Essentials ziet Google Chrome als virus

Gebruikers van Google Chrome en Microsoft Security Essentials kwamen plotseling voor een verrassing te staan. Het antivirusprogramma van Microsoft heeft korte tijd Google Chrome aangemerkt als een virus met als gevolg dat de browser niet meer werkte en in sommige gevallen zelfs werd verwijderd. Al snel nadat de problemen optraden kwam Microsoft met een nieuwe update om de wijzigingen ongedaan te maken. Volgens Microsoft hebben ongeveer 3000 gebruikers last gehad van het probleem.

Google

In een reactie laat Google weten dat als Google Chrome niet meer start de browser binnen 24 uur automatisch zal worden bijgewerkt waarmee het probleem opgelost zal zijn. Getroffen gebruikers die niet willen wachten op de update van Google zullen eerst moeten zorgen dat Microsoft Security Essentials handmatig wordt bijgewerkt. Als dit gedaan is dan is de volgende stap het verwijderen en opnieuw installeren van de browser.

Het komt wat dat betreft vaker voor dat virusscanners in de fout gaan. Zo was bijvoorbeeld McAfee afgelopen jaar nog verantwoordelijk voor een foute update die wereldwijd een hoop computers met Windows XP in de problemen bracht en het antivirusprogramma AVG zag eind vorig jaar ook de browser van Google al als een bedreiging.

Lees meer over: , ,