Microsoft roept Windows XP gebruikers op om SP3 te installeren

Op 13 juli is de ondersteuning van Windows XP met Service Pack 2 gestopt. Microsoft zegt dat er ongeveer 1 miljoen mensen nog gebruik maken van Windows XP met Service Pack 2 maar dit aantal neemt gestaagd af. Deze groep gebruikers wordt door het bedrijf in drie categorieën verdeeld:

  1. Bedrijven die om redenen ervoor kiezen SP3 niet te installeren.
  2. Consumenten die bewust SP3 niet installeren: bijvoorbeeld gebruikers van de eerste generatie netbooks met beperkte schijfruimte.
  3. Consumenten die onbewust SP3 niet installeren.

Deze laatste categorie van gebruikers loopt volgens het bedrijf het grootste risico en is moeilijk te bereiken. In de ondersteuning van een Service Pack zitten o.a. beveiligingsupdates die je computer beschermen tegen virussen, spyware en andere schadelijke software die persoonlijke gegevens kan stelen.

Vaak hebben deze mensen de update al verschillende keren weggeklikt en de boodschappen op websites van Microsoft en in de pers niet gelezen.

Daarom roept het bedrijf ook de meer ervaren computergebruiker op om in zijn of haar omgeving alert te zijn op minder ervaren gebruikers die Windows XP SP2 gebruiken. Het installeren van Service Pack 3 kan via Windows Update of via het Download Center.

Lees meer over: ,