Microsoft richt pagina in met uitleg over stoppen ondersteuning Windows XP

Microsoft richt pagina in met uitleg over stoppen ondersteuning Windows XP

Over minder dan twee maanden zal de officiële ondersteuning voor Windows XP definitief na elf jaar gaan stoppen. Vanaf dinsdag 8 april zullen er geen beveiligingsupdates voor het besturingssysteem worden uitgebracht en voor iedereen die momenteel nog Windows XP gebruikt is het advies dan ook om te upgraden naar Windows 7 of naar Windows 8.

Om bestaande gebruikers van Windows XP meer informatie te geven over het aankomende einde van Windows XP heeft Microsoft een pagina ingericht op Windows.com.

Op de pagina wordt uitgelegd dat je als gebruiker van Windows XP na 8 april steeds kwetsbaarder zal worden voor onder andere virussen en dat diverse programma's mogelijk niet meer zullen werken. Het is dus noodzakelijk om binnenkort te gaan upgraden naar Windows 7 of Windows 8 waarbij het mogelijk zo kan zijn dat een nieuwe PC vereist is.

Om te bekijken of de huidige PC voldoet aan de eisen om Windows 8 goed te kunnen draaien kan de Windows-upgradeassistent worden gedownload en geïnstalleerd. Indien de tool aangeeft dat de PC geschikt is kan een upgrade naar Windows 8 worden uitgevoerd.

Lees meer over: ,