Microsoft presenteert Outlook.com als opvolger Hotmail

Microsoft heeft Outlook.com aangekondigd, een volledig nieuwe maildienst als opvolger van Hotmail waarvan al eerder screenshots uitlekte. Microsoft zegt dat hoewel Gmail en andere diensten zoals Hotmail in de afgelopen jaren wel diverse nieuwe features hebben toegevoegd dat de basis nog altijd hetzelfde is als 8 jaar geleden.

Opslagruimte is tegenwoordig in het geval van webmail geen issue maar e-mail wordt wel minder handig nu postvakken steeds vaker worden gevuld met nieuwsbrieven, updates van sociale netwerken, etc. Daarom denkt Microsoft dat nu het moment is aangebroken om opnieuw naar e-mail te kijken en dat doet het bedrijf met een preview van Outlook.com.

Outlook.com is volledig opnieuw gemaakt en qua design in lijn met de Metro-interface van Windows 8. Een simpele interface geschikt voor alle apparaten met een kleine header, zonder advertenties of een groot zoekveld. Omdat sociale netwerken in de afgelopen steeds belangrijker zijn geworden is het eenvoudig om een koppeling te maken met Facebook, Twitter, LinkedIn en Google en binnenkort zal ook Skype toegevoegd worden. Door sociale netwerken te koppelen kun je als gebruiker eenvoudig updates volgen.

Uitproberen

Uitproberen kan door te gaan naar outlook.com waar je een nieuw @outlook.com adres kunt aanmaken of kunt inloggen met een bestaand @hotmail, @live of @msn adres.

Binnen Hotmail zelf is er een optie te vinden in het menu om te upgraden naar Outlook.com. In dat geval wordt alles overgezet naar Outlook.com zoals, contactpersonen, e-mailberichten en ingestelde regels. Na upgraden blijft het adres van Hotmail gewoon actief al is het toevoegen van een geheel nieuw @outlook.com adres ook mogelijk.

Een aantal screenshots hieronder plus aanvullende video's.

Lees meer over: , ,