Microsoft organiseert Windows Phone wedstrijd en verliest

Microsoft dacht dat het wel een goed idee was ter promotie van Windows Phone om een wedstrijd te organiseren (Smoked by Windows Phone) in een winkel waarbij een medewerker van Microsoft het met zijn telefoon opnam tegen andere telefoons.

De wedstrijd leverde de onderstaande video op, te zien is dat bepaalde handelingen in alle gevallen sneller kunnen worden uitgevoerd op een Windows Phone dan bijvoorbeeld op een toestel met het mobiele besturingssysteem Android of op een iPhone. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een foto en deze uploaden naar Facebook. Degene die met zijn telefoon sneller zou zijn dan de medewerker van Microsoft zou 100 dollar krijgen.

De waarheid

Volgens de video hebben alle tegenstanders verloren maar al snel bleek afgelopen weekend dat dit toch niet helemaal conform de waarheid is. Blogger Sahas Katta ging afgelopen weekend ook op bezoek in de winkel om mee te doen aan de wedstrijd. Op zijn Samsung Galaxy Nexus wist hij in drie seconden het weer in twee verschillende steden op te vragen en dit was sneller dan Windows Phone. Ondanks het winnen van de wedstrijd gaf de medewerker van Microsoft aan dat hij toch verloren had... 'just because'.

Daarna zei een andere medewerker van Microsoft dat hij het weer in twee verschillende steden in twee verschillende staten moest opvragen om de wedstrijd te winnen, echter was hem dit niet gezegd van te voren en al snel kreeg de blogger het vermoeden dat er niet te discussiƫren viel met de medewerkers over de uitslag van de wedstrijd.

Laptop en telefoon

Hij besloot daarom om het gehele verhaal maar online te zetten met als gevolg dat hij op de voorpagina van Reddit terecht kwam. Hoewel Microsoft zelf niet bereikbaar was voor commentaar was Ben Rudolph, de medewerker van Microsoft die te zien is in de video wel zo sportief om te reageren. Hij plaatste een bericht op Twitter om Katta een laptop plus een telefoon (Windows Phone) aan te bieden en daarnaast ook zijn excuses.

Katta heeft op Twitter laten weten de laptop en telefoon te hebben ontvangen, beiden worden nu geveild op eBay en de volledige opbrengst zal gaan naar een goed doel.

De bewuste video hieronder.

Lees meer over: , ,