Microsoft opent website met statistieken en feitjes

microsoft_logo Microsoft heeft een nieuwe website gelanceerd met allerlei feitjes en statistieken over diverse producten van het bedrijf zoals Windows, Xbox Live, zoekmachine Bing, kantoorpakket Office, Outlook.com, Skype en het zakelijk sociale netwerk Yammer.

De website met de naam 'Microsoft by the numbers' is alleen beschikbaar in het Engels en op dezelfde manier opgezet als het startscherm van Windows 8 met de inmiddels bekende live tiles. Er is een tegel voor elk product en door op een tegel te klikken kan er doorgebladerd worden. De meeste statistieken die genoemd worden op de website zijn eerder al eens aangekondigd zoals bijvoorbeeld het aantal verkochte exemplaren van Windows 8 (100 miljoen), een mijlpaal die drie maanden geleden al werd aangekondigd.

Maar daarnaast staan er ook een aantal aparte feitjes op de website, zo consumeren bijvoorbeeld alle medewerkers op de campus van het bedrijf meer dan 9,6 miljoen liter aan gratis frisdrank per jaar. De meest populaire frisdrank onder medewerkers van Microsoft is overigens Coke Zero. De site met alle statistieken kan hier bekeken worden.

microsoft_by_the_numbers

Lees meer over: , , , ,