Microsoft opent pop-up store in Amsterdam voor Surface RT

Surface LogoMicrosoft zal vanaf 14 februari weer een pop-up store gaan openen in Amsterdam ditmaal ter promotie van de Surface RT. Afgelopen jaar speciaal vanwege de komst van de nieuwe versie van Windows opende het bedrijf een tijdelijke Windows Brandstore in Amsterdam. Deze brandstore is te vinden in de Kalverstraat en wordt qua inrichting en kwalitatieve uitstraling telkens aangepast aan de identiteit van een merk.

In de Verenigde Staten opende Microsoft afgelopen jaar meer dan 30 pop-up stores waaronder een winkel in New York op Times Square, deze winkel met meer dan 80 medewerkers werd opvallend genoeg met de Pro in aantocht onlangs weer gesloten.

De winkel in Amsterdam zal drie weken geopend blijven en naast de Surface RT die hier uitgeprobeerd kan worden zijn hier ook andere apparaten met Windows 8 te vinden evenals Windows Phone 8 toestellen. De Surface RT is er vanaf 486 euro en je hebt dan het 32 GB model. Met een Touch Cover, een magnetisch hoesje dat als toetsenbord dient kost dit model 585 euro. Het 64 GB model kost 585 euro, met hoesje is de prijs 686 euro.

Surface Pro

In de Verenigde Staten en in Canada zal de Surface Pro vanaf 9 februari beschikbaar gaan komen, het 64 GB model kost 899 dollar, de 128 GB versie van de Surface Pro kost 999 dollar. In beide gevallen wordt er geen Touch Cover meegeleverd. Aanvullend is er nog een bericht dat Microsoft mogelijk gaat komen met een optie om een extra batterij te koppelen. De batterij van de Surface Pro gaat maar 4 uur mee, de Surface RT 8 uur.

Verkoop

Tot op heden heeft Microsoft officieel geen cijfers aangekondigd over de verkoop van de Surface RT die sinds 26 oktober beschikbaar is in de Verenigde Staten, Canada en enkele andere landen waaronder Duitsland en Frankrijk. Recent bleek uit een schatting van iSuppli dat Microsoft 1,25 miljoen exemplaren had verscheept maar dat er slechts 680.000 tot 750.000 tablets echt waren verkocht in het vierde kwartaal van afgelopen jaar.

Lees meer over: ,