Microsoft Office voor iOS en Android mogelijk pas in oktober 2014

office_ipadEr gaan al geruime tijd geruchten over Microsoft Office voor iOS en voor Android. Een eerste bericht was er al begin december 2011, dit bericht ging op dat moment alleen over Office voor de iPad en er werd aangegeven dat de software ergens in 2012 beschikbaar zou gaan komen. In mei vorig jaar volgde het bericht dat het kantoorpakket ook zou gaan uitkomen voor de iPhone, de iPod Touch en voor Android met als genoemde datum voor introductie november. Eind juli volgde een vacature die online werd geplaatst door Microsoft waarin werd verwezen naar de software en daarna werd het vrij stil tot oktober.

In oktober liet Microsoft product manager Petr Bobek tijdens een evenement van het bedrijf in Tsjechiƫ weten dat Offce voor iOS en Android in maart dit jaar zou gaan uitkomen maar al snel kwam Microsoft weer met een reactie dat dit bericht niet klopte. Een aantal dagen later na de aankondiging van Petr Bobek werd april dit jaar genoemd voor de introductie.

Inmiddels is maart gepasseerd en de maand april begonnen en is er nog altijd geen Office voor iOS en Android en nu blijkt dat de software waarschijnlijk ook niet zal gaan verschijnen deze maand, mogelijk niet eens dit jaar. Uit een gelekte roadmap komt naar voren dat Office voor iOS en Android mogelijk zal gaan uitkomen in oktober 2014. Tevens blijkt dat Outlook voor Windows RT waarover eerder al berichten waren dat de applicatie werd getest ook pas volgend jaar oktober zal gaan uitkomen. Het is uiteraard niet met zekerheid te zeggen of de informatie klopt, Microsoft wilde niet reageren op het bericht.

Lees meer over: , , ,