Microsoft Office 365 gratis voor onderwijs

Microsoft Office 365 gratis voor onderwijs

Microsoft heeft aangekondigd dat vanaf 1 december iedere onderwijsinstelling die Office 365 ProPlus of Office Professional Plus heeft uitgerold voor al hun medewerkers en docenten, Office 365 ProPlus gratis mag gaan aanbieden aan alle eigen studenten. Dat betekent dat alle studenten en scholieren vanaf 1 december aanstaande via de eigen onderwijsinstelling gratis kunnen beschikken over Office 365 zowel op school als thuis.

Het bedrijf geeft aan dat studenten van vandaag de medewerkers van morgen zijn en dat het zeer belangrijk is dat juist de toekomstige generatie voorbereid is met de technologie die ze later ook in het werkende leven nodig zullen gaan hebben. Uit een recent onderzoek blijkt dat de kennis van Office 365 door de huidige en toekomstige werkgevers wordt genoemd als een belangrijke benodigde vaardigheid voor toekomstige werknemers.

Student Advantage bestaat uit een aantal verschillende producten en diensten. Het gaat om de volledige versie van de bekende Office programma’s Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher en Access. De licentie is een user-based licentie die een student op 5 pc’s of Mac’s en 5 mobiele apparaten zoals een iPhone mag installeren.

Met Office 365 ProPlus loggen de gebruikers in op Office. Op deze manier krijgen ze toegang tot hun roaming instellingen en kunnen ze snel hun documenten openen die zijn opgeslagen in SkyDrive Pro (onderdeel van SharePoint). Ze kunnen ook de lokale opslagruimte van hun computer gebruiken. Met de click-to-run-technologie van Office 365 ProPlus kunnen studenten de diverse Office-applicatie streamen naar een andere pc, bijvoorbeeld in de bibliotheek, en kunnen ze binnen enkele minuten aan de slag.

Lees meer over: ,