Microsoft lanceert muziekdienst Xbox Music

Microsoft heeft vandaag Xbox Music aangekondigd waarover al langer geruchten rond gingen, de nieuwe muziekdienst van het bedrijf moet onder andere de concurrentie aangaan met iTunes en Spotify. Xbox Music zal vanaf morgen 16 oktober beschikbaar zijn voor de Xbox 360 en vanaf 26 oktober, de dag dat Windows 8 zal worden gelanceerd door Microsoft zal de muziekdienst direct beschikbaar komen voor de nieuwe versie van Windows. Ook komt Xbox Music beschikbaar voor Windows Phone 8 maar niet voor Windows 7 en Windows Phone 7. In een later stadium volgen nog wel Android en iOS.

Het luisteren naar muziek kan gratis maar dan zal er ook reclame worden bijgevoegd, tevens zal het gratis streamen na zes maanden worden beperkt tot maximaal 10 uur per maand. Voor een bedrag van 9,99 dollar kan een abonnement worden afgesloten waarbij er geen beperkingen zijn. In totaal zijn er meer dan 30 miljoen nummers beschikbaar.

De gratis streams zijn dus vanaf morgen beschikbaar, dit in 15 landen waaronder in Nederland. De betaalde streams komen naar 22 landen waaronder eveneens Nederland.

Lees meer over: ,