Microsoft laat eigen pagina’s verwijderen uit zoekresultaten Google

Google LogoMicrosoft heeft per ongeluk een verzoek ingediend bij Google om bepaalde pagina's van het bedrijf te laten verwijderen uit de index vanwege copyrightschending. Eigenaren van auteursrechten en rapporterende organisaties die hen vertegenwoordigen kunnen bij Google verzoeken indienen om bepaalde pagina's te laten verwijderen uit de index, het bedrijf heeft hiervoor ook een site ingericht waar ingekomen verzoeken op te bekijken zijn.

Het verzoek om een aantal pagina's van Microsoft te verwijderen werd gedaan door RealID, de organisatie die namens Microsoft deze verzoeken naar Google en andere partijen stuurt. Het ging om in totaal zes verschillende pagina's allen gehost op Microsoft.com waarvan vijf Franstalig waaronder zelfs een link naar de Microsoft Store.

Waarschijnlijk gebruikt RealID een geautomatiseerd systeem om copyright-overtreders te vinden op internet en werden zodoende per ongeluk de pagina's van Microsoft zelf gemarkeerd. Deze url’s zijn vervolgens naar Google gestuurd met de eis deze op basis van de DMCA (Digital Millenium Copyright Act) te verwijderen uit de zoekresultaten. Het verwijderen gebeurde niet omdat Google de verzoeken op tijd wist te onderscheppen.

In de afgelopen maand waren er overigens volgens het Transparantierapport meer dan 13 miljoen verschillende url's waarvoor een verwijderingsverzoek bij Google werd ingediend.

Lees meer over: ,