Microsoft koopt Skype

Eerder deze week waren er berichten dat zowel Facebook als Google geïnteresseerd zouden zijn in Skype. Vandaag is duidelijk geworden dat dit in ieder geval allemaal niet doorgaat want Skype is overgenomen door Microsoft. Microsoft legt 8.5 miljard dollar op tafel voor het bedrijf en straks zal er een persconferentie gegeven worden waarbij Microsoft CEO Steve Ballmer en Skype CEO Tony Bates aanwezig zullen zijn.

Op 29 augustus 2003 werd de eerste beta van het programma uitgebracht en in september 2005 werd het bedrijf overgenomen door eBay. eBay verkocht Skype in september 2009 aan een groep investeerders voor 2.75 miljard dollar.

Eind maart bereikte Skype nog een mijlpaal met 30 miljoen gebruikers die gelijktijdig online waren. Het totale aantal actieve gebruikers is momenteel 170 miljoen waarvan er 8.8 miljoen betalende gebruikers zijn. Skype zal onder andere de Xbox en Kinect ondersteunen plus een reeks andere producten van Microsoft waaronder Windows Phone. Ook zal Skype andere platformen die niet van Microsoft zijn blijven ondersteunen zoals bijvoorbeeld de iPhone en iPad van Apple en Android van Google.

Update

De persconferentie van Microsoft en Skype kan live hier gevolgd worden.

Lees meer over: , , , ,