Microsoft presenteert Surface 2 en Surface Pro 2 eind september

Microsoft presenteert Surface 2 en Surface Pro 2 eind september

Microsoft heeft in de Verenigde Staten uitnodigingen rondgestuurd naar de pers voor een evenement op maandag 23 september. Op deze dag zal het bedrijf nieuwe producten gaan aankondigen waaronder naar verwachting de Surface 2 en de Surface Pro 2. Een Surface Mini wordt vooralsnog niet verwacht. De tablets zullen qua specificaties een flinke upgrade gaan krijgen vergeleken met de huidige versies die recent nog in prijs werden verlaagd.

Daarnaast zal het vermoedelijk bedrijf een Power Cover presenteren gericht op de huidige Surface Pro, Surface 2 en de Surface Pro 2. Deze Power Cover heeft een ingebouwde batterij waarmee de tablets langer gebruikt kunnen worden, met name de batterijduur van de Surface Pro is momenteel vrij kort. Qua toetsenbord is dit vergelijkbaar met de huidige Type Cover en met 9,75 millimeter is de Power Cover iets dikker dan de Type Cover met 5.33 millimeter. De cover zal na de lancering van de tablets beschikbaar gaan komen.

Het evenement van Microsoft begint op 23 september om 19:30 uur Nederlandse tijd. Naar verwachting volgende maand Apple de iPad 5 en de iPad Mini 2 gaan presenteren.

Lees meer over: ,