Microsoft kondigt prijzen Windows 8 aan die gelden na 31 januari (VS)

Windows 8 Sinds de introductie vorig jaar op 26 oktober is Windows 8 al meer dan 60 miljoen keer verkocht zo kondige Microsoft recent aan tijdens de Consumers Electronics Show (CES) in Las Vegas. Het aantal verkochte licenties is mede te danken aan de prijs van het besturingssysteem, zo kost een upgrade naar Windows 8 Pro 29,99 euro en kopers van een computer met Windows 7 kunnen een licentie aanschaffen voor slechts 14,99 euro.

Het aanschaffen van de Windows 8 Pro upgrade voor bovengenoemde prijzen kan nog tot en met 31 januari, na deze datum zal een upgrade een stuk duurder gaan worden.

Microsoft heeft nu aangekondigd wat de prijzen gaan worden in de Verenigde Staten. De upgrade naar Windows 8 Pro zal na 31 januari 199,99 dollar worden, online en in de winkel. Een Windows 8 upgrade zal 119 dollar gaan kosten. Het Windows 8 Pro Pack om te upgraden van Windows 8 naar Windows 8 Pro zal 99 dollar gaan kosten en als laatste is het Windows 8 Media Center Pack er voor 9,99 dollar. Het Media Center Pack kan op dit moment nog geheel gratis worden gedownload op de website van Windows, na het achterlaten van een e-mailadres ontvang je binnen 72 uur een licentiecode per e-mail.

Wat de Nederlandse prijzen zullen gaan worden is op het moment van schrijven nog niet officieel aangekondigd maar vermoedelijk zal de prijs van de Windows 8 Pro upgrade straks op 189,99 euro uit gaan komen en de prijs van het Pro Pack mogelijk op 89 euro.

Lees meer over: ,