Microsoft komt met Switch to Windows Phone voor Android

Switch to Windows Phone Na de verschillende 'Scroogled' campagnes die Microsoft begon tegen diverse producten van Google (De zoekmachine, Google Shopping, Google Play en Gmail) heeft het bedrijf nu een speciale applicatie voor Android uitgebracht. Het gaat om de applicatie 'Switch to Windows Phone' ter promotie van Windows Phone. Na het downloaden bekijkt de applicatie de huidige geïnstalleerde Android applicaties en direct daarna zal er worden gezocht naar exact dezelfde applicaties of waardige alternatieven voor Windows Phone.

De applicatie voert deze zoektocht uit op basis van informatie over de huidige applicaties van de gebruiker gestuurd naar SkyDrive. Het bedrijf Quixey verzorgt de techniek om de juiste alternatieven voor het besturingssysteem van Microsoft te vinden. De zoekmachine van het bedrijf gebruikt hiervoor onder andere omschrijvingen van applicaties en reviews. Gebruikers die de Switch to Windows Phone installeren en gaan overstappen kunnen de resultaten dan later weer ophalen om alle applicaties die werden gevonden snel te kunnen installeren. Op dit moment zijn er ruim 135.000 applicaties voor Windows Phone.

De nieuwe applicatie voor Android is hier in Google Play te vinden, een versie gericht op iOS zal er vooralsnog niet komen. Het is wat dat betreft niet de eerste keer dat Microsoft de aanval opent op het mobiele besturingssysteem van Google. Zo begon Microsoft in december de actie DroidRage op Twitter. Op het account van Windows Phone op Twitter werd een oproep aan alle volgers geplaatst om 'Android malware horror' verhalen te delen. Dit pakte echter niet al te positief uit omdat diverse gebruikers de actie aangrepen om negatieve verhalen te plaatsen over Windows samen met de hashtag windowsrage.

Advertentie

Naast de bovenstaande applicatie heeft Microsoft ook de onderstaande video gemaakt ter promotie van de Lumia 920. Met de video neemt het bedrijf Apple en Samsung op de hak.