Microsoft komt met KIN telefoons

Vandaag is door Microsoft in San Francisco KIN gelanceerd. De KIN Windows Phones zijn medeontwikkeld door fabrikant Sharp en de mobiele operators Verizon Wireless en Vodafone. Volgens Microsoft is de KIN niet bedoeld als antwoord op de iPhone van Apple. De toestellen zijn specifiek bedoeld voor een jeugdige doelgroep voor wie social networking belangrijk is.

De KIN telefoons bieden vooral de mogelijkheid om direct ervaringen te ontvangen van en te delen met je sociale netwerken zoals Twitter middels berichten, status updates, favoriete websites of zelfs met foto’s en video’s.

Alles wat gecreëerd wordt op de telefoon (berichten, contacten, foto's, video’s) wordt automatisch voor opgeslagen op KIN Studio, een persoonlijke website.

KIN betekent letterlijk “familie” en staat voor het delen met de mensen (vrienden, familie) die belangrijk voor je zijn. Er komen in eerste instantie 2 modellen uit: KIN ONE en KIN TWO. De toestellen zijn niet voorzien van Windows Mobile 6.5 of 7 maar krijgen een eigen software versie, Windows Phone for KIN.

Vodafone heeft KIN in Europa aangekondigd voor Spanje, Duitsland, Italië en de U.K en zou beschikbaar gaan komen in de herfst van dit jaar, prijzen zijn nog niet bekend. In Nederland worden de KIN telefoons voorlopig nog niet geïntroduceerd.

Lees meer over: ,