Microsoft introduceert Outlook RT met aankomende update Windows

windows_rt_logoMicrosoft heeft laten weten dat Outlook RT beschikbaar zal gaan komen op tablets met Windows RT als onderdeel van de aankomende update voor de nieuwe versie van Windows later dit jaar. Het kantoorpakket van het bedrijf is sinds de introductie van Windows RT beschikbaar maar zonder mailprogramma Outlook. Begin dit jaar kwamen de eerste geruchten over dat het bedrijf bezig zou zijn met de ontwikkeling van Outlook voor Windows RT en even was de gedachte dat de applicatie pas volgend jaar zou verschijnen.

Iedereen met een Microsoft Surface of een ander apparaat waar Windows RT op is geïnstalleerd krijgt later dit jaar de applicatie geheel gratis dankzij de update. Microsoft voegt toe dat veel gebruikers van Windows RT hebben aangegeven Outlook te missen en dat een recent onderzoek van Morgan Stanley uit heeft gewezen dat veel mensen die een tablet willen aanschaffen de aanwezigheid van het kantoorpakket erg belangrijk vinden. De applicatie krijgt een aantal handige features waaronder het snel kunnen reageren op berichten, er werden met de aankondiging geen screenshots van Outlook RT gedeeld.

Aanvullend op het bovenstaande nieuws heeft Microsoft laten weten het kantoorpakket gratis te gaan installeren op 7 en 8 inch tablets waar Windows 8 op is geïnstalleerd.

Lees meer over: , ,