Microsoft introduceert Bing voor scholen

bing_logo_wit Microsoft heeft in de Verenigde Staten Bing for Schools gelanceerd. Het betreft een nieuw initiatief van het bedrijf gericht op scholen (basisonderwijs en voortgezet onderwijs) die zo de beschikking kunnen krijgen over een speciale versie van Bing.

Deelnemende scholen krijgen een versie van de zoekmachine zonder advertenties naast de zoekresultaten, standaard staat een strenge filter ingeschakeld waarmee expliciete content geblokkeerd kan worden en als laatste zijn er diverse toevoegingen betreffende privacy. Microsoft wil met Bing for Schools zo kinderen ongerust kunnen laten zoeken op het web. Inmiddels zijn er al een aantal scholen die deelnemen aan het programma, het gaat dan om ongeveer 800.000 scholieren die de aangepaste zoekmachine gebruiken.

Daarnaast laat Microsoft iedere gebruiker die deelneemt aan het Bing Rewards programma lokale scholen helpen. Gebruikers kunnen een school kiezen waarna alle gegenereerde credits automatisch naar de gekozen school gaan. Zodra een school 30.000 punten heeft dan zal Microsoft een gratis Surface RT tablet naar de school sturen.

Lees meer over: ,