Microsoft haalt StreetSide offline in Duitsland

Microsoft heeft besloten om in Duitsland alle StreetSide beelden volledig offline te halen, StreetSide is de tegenhanger van Google Street View echter op dit moment nog op beperkte schaal beschikbaar. Vorig jaar april kondigde Microsoft aan met auto's 50 verschillende steden te gaan fotograferen en omdat privacy in Duitsland een groot punt is kwam er ook direct een punt waar inwoners zich konden uitschrijven voor de dienst.

Nu een tijdje later heeft Microsoft besloten om alle beelden offline te halen omdat er klachten zijn binnengekomen over de manier waarop het bedrijf omgaat met verzoeken om beelden te vervagen. Het is zelfs zo dat het onzeker is of en wanneer StreetSide terug zal keren volgens Thomas Baumgartner, woordvoerder namens Microsoft in Duitsland.

Ondanks dat StreetSide nu offline is geeft Microsoft aan wel gewoon door te gaan met het maken van foto's in Duitsland, in de komende maanden zal dit nog in ongeveer 30 verschillende regio's gebeuren. In Nederland is StreetSide nog niet beschikbaar.

Overigens heeft het poppetje van StreetSide net als het poppetje van Google ook een naam, het poppetje van Google heet Pegman, het poppetje van Microsoft heet Eugene.

Lees meer over: , ,