Microsoft geeft gebruikers Windows 8 twee jaar om Windows 8.1 te installeren

Microsoft geeft gebruikers Windows 8 twee jaar om Windows 8.1 te installeren

Op 18 oktober zal Microsoft wereldwijd Windows 8.1 gaan uitbrengen voor alle gebruikers van Windows 8. De update voor het besturingssysteem waarmee de nodige verbeteringen en nieuwe features worden doorgevoerd kan vanaf deze dag gratis worden gedownload op de website van het bedrijf. Gebruikers van Windows 8 die nog niet willen of kunnen overstappen naar Windows 8.1 hoeven dit ook nog niet direct te doen, Microsoft geeft gebruikers twee jaar de tijd om de gratis update te installeren zo blijkt uit een support-document. Het bedrijf zal dus zodoende Windows 8 nog minimaal twee jaar ondersteunen, dit zal dan eindigen op 18 oktober 2015. Microsoft geeft het onderstaande aan:

Windows 8.1 bouwt voort op de grondbeginselen van Windows 8, en bevat vele verbeteringen en geweldige nieuwe functies in belangrijke gebieden zoals persoonlijke instellingen, zoekopdrachten, de ingebouwde apps, de Windows Store-ervaring en cloud-connectiviteit.

Windows 8.1 introduceert ook nieuwe beheerbaarheid, mobiliteit, beveiliging, gebruikerservaring en netwerkmogelijkheden voor bedrijven. De levenscyclus van Windows 8.1 zal onder hetzelfde levenscyclusbeleid vallen als Windows 8, waarvan de ondersteuning eindigt op 10-01-2023.

Zodra de Windows 8.1-update algemeen beschikbaar is, hebben Windows 8-klanten twee jaar de tijd om op Windows 8.1 over te stappen om ondersteuning te kunnen blijven verkrijgen onder de Windows 8-levenscyclus.

Lees meer over: ,