Microsoft gaat Windows 7 mogelijk langer verkopen

Microsoft gaat Windows 7 mogelijk langer verkopen

Microsoft heeft de datum waarop de verkoop van Windows 7 gestopt zou gaan worden geschrapt. Aanvankelijk zou de verkoopt gestaakt al op 30 oktober dit jaar worden gestaakt maar nu staat er op de website de tekst To be determined. Wat betreft de verkoop van computers met Windows 7 zou de verkoopt gestaakt worden op 30 oktober 2014 maar ook hier staat nu de tekst To be determined. Het lijkt zodoende zo te zijn dat Microsoft vooralsnog doorgaat met de verkoop van Windows 7 beschikbaar sinds 2009.

De datum is vooralsnog alleen geschrapt van de Engelse website van Windows, op de Nederlandse website van Windows staan nog wel de datums 30 oktober 2013 en 30 oktober 2014 op de pagina. Normaal gesproken wordt de verkoop van oudere versies van Windows een jaar na het uitkomen van een nieuwe versie gestaakt zoals aanvankelijk dus ook gepland stond gezien het feit dat Windows 8 een jaar geleden werd uitgebracht.

Update

Microsoft heeft laten weten dat de verkoop van Windows 7 wel is gestopt op 30 oktober dit jaar maar dat de verkoop van computers met Windows 7 voorlopig nog wel door zal lopen. Een einddatum moet nog op een later moment worden vastgesteld door het bedrijf.

windows_7_verkoop

Lees meer over: ,