Microsoft gaat ontwikkelaars belonen voor het maken van applicaties

punten_windows_rewards_tb Microsoft wil graag dat ontwikkelaars applicaties gaan maken voor Windows 8 en voor Windows Phone. Eerder dit jaar kwam het bedrijf al met het initiatief App in a Snap juist niet gericht op ontwikkelaars waarmee relatief eenvoudig op basis van een template een applicatie gemaakt kan worden voor Windows 8. Het gaat dan om een simpele applicatie die werkt op basis van een RSS-feed afkomstig van een website.

Na App in a Snap introduceerde Microsoft afgelopen week Windows Phone App Studio waarmee iedereen die niet kan programmeren volgens het bedrijf simpele applicaties kan ontwikkelen voor Windows Phone, eveneens op basis van een template. Hiervoor hoeft niets geïnstalleerd te worden, de applicatie kan online worden samengesteld door content toe te voegen en een thema te kiezen. Wie meer kennis heeft van het ontwikkelen van applicaties kan de applicatie verder naar eigen smaak aanpassen met bijvoorbeeld Visual Studio. Wel moet er aan het einde van de rit bijna 50 dollar worden overgemaakt voor een Windows Store-ontwikkelaarsaccount (100 dollar voor een bedrijfsaccount). Dit om de applicatie daadwerkelijk te kunnen publiceren voor andere Windows Phone-gebruikers.

App Builder Rewards

Met deze twee initiatieven heeft Microsoft voornamelijk als doel om meer applicaties in de Windows Store te krijgen voor zowel Windows 8 als Windows Phone om zo het gat met concurrenten als Apple en Google kleiner te maken. Zo zijn er voor Windows Phone ongeveer 160.000 applicaties beschikbaar terwijl er in de App Store van Apple meer dan 900.000 applicaties zijn te vinden en in de Google Play Store zelfs meer dan een miljoen.

Tevens dienen de initiatieven om ontwikkelaars enthousiast te maken voor beide platformen. Aanvullend start het bedrijf nu tijdelijk met een beloningsprogramma in de Verenigde Staten om mensen zover te krijgen om applicaties te gaan maken voor beide platformen. Met App Builder Rewards kunnen ontwikkelaars die applicaties ontwikkelen en publiceren diverse prijzen verdienen. Een ontwikkelaar krijgt bijvoorbeeld al 1000 punten door zich in te schrijven, daarna punten verzamelen kan door bijvoorbeeld een profiel volledig in te vullen, een evenement te bezoeken, @MSDev volgen op Twitter, etc.

Een deelnemende ontwikkelaar kan de punten inwisselen voor bijvoorbeeld een Windows Store developer account, Halo 4 for Xbox 360, Windows 8 Pro Upgrade of diverse Xbox spellen. Het is niet duidelijk tot wanneer het nieuwe initiatief van Microsoft blijft lopen.

punten_windows_rewards

Lees meer over: , ,