Microsoft gaat nu toch twee-staps-verificatie uitrollen

Outlook.com logoMicrosoft gaat mogelijk toch twee-staps-verificatie beschikbaar maken voor Microsoft Accounts. De toevoeging van de feature komt nadat het bedrijf in augustus afgelopen jaar nog liet weten dat deze extra beveiliging niet zou worden toegevoegd aan Outlook.com. Google beschikt inmiddels al jaren over de mogelijkheid om als gebruiker twee-staps-verificatie in te schakelen, recent kondigde Apple nog aan deze feature te gaan uitrollen voor gebruikers in een beperkt aantal landen en eerder deze week maakte blogplatform WordPress.com deze feature beschikbaar voor alle bestaande accounts.

In augustus zei Microsoft een goede oplossing te willen bieden waar gebruikers verder geen hinder van zouden ondervinden. Het gebruik van sterke wachtwoorden werd aangeraden en de optie die er is om een code te genereren voor eenmalig gebruik werd aangehaald. Aanvullend werd er gezegd dat er wel was gekeken naar twee-staps-verificatie van Google, een reden van het bedrijf om deze feature niet aan te bieden was dat deze slechts door weinig gebruikers zou zijn ingeschakeld. Maar Microsoft lijkt hier nu op terug te komen en de feature toch beschikbaar te gaan stellen voor alle gebruikers.

Met twee-staps-verificatie ingeschakeld moet er eerst worden ingelogd met een gebruikersnaam en wachtwoord en daarna met een unieke code gegenereerd door een applicatie op een telefoon of tablet. In de onderstaande screenshots is te zien hoe de verschillende stappen om twee-staps-verificatie in te schakelen worden doorlopen. Tevens is te zien in de screenshots dat er wachtwoorden gegenereerd kunnen worden specifiek voor applicaties die twee-staps-verificatie niet ondersteunen.

Hoewel het niet duidelijk is wanneer Microsoft twee-staps-verificatie beschikbaar zal gaan maken voor alle gebruikers is er al wel een applicatie Authenticator gespot van Microsoft voor Windows Phone om codes mee te genereren. Deze applicatie downloaden kan hier.

outlook_tweestaps_1

outlook_tweestaps_2

outlook_tweestaps_3

outlook_tweestaps_4

outlook_tweestaps_5

Lees meer over: ,