Microsoft gaat mogelijk Yammer overnemen

Volgens Bloomberg zou Microsoft geïnteresseerd zijn om het zakelijke sociale netwerk Yammer over te gaan nemen. Volgens twee bronnen betrokken bij de zaak zouden er momenteel gesprekken gaande zijn tussen beide partijen en het bedrijf zou meer dan 1 miljard voor Yammer willen betalen. Een van de bronnen zegt zelfs dat een deal zelfs al morgen rond zou kunnen komen maar de bron wil hier verder niets over kwijt.

Yammer bestaat sinds 2008 en is puur gericht op bedrijven die op deze manier intern een sociaal netwerk kunnen opzetten vergelijkbaar met bijvoorbeeld Twitter. De vraag die Yammer stelt in het veld om een bericht te plaatsen is dan ook 'What are you working on?'.

Update

The Wall Street Journal weet nu te melden dat de deal rond is voor 1.2 miljard dollar.

Uitnodigingen

Ondertussen zijn er zojuist door Microsoft uitnodigingen rondgestuurd voor een grote aankondiging aankomende maandag. Het is niet duidelijk wat Microsoft van plan is om aan te gaan kondigen maar de link met een eventuele overname van Yammer is al snel gelegd. Een andere mogelijkheid is echter dat de aankondiging zou gaan over nieuwe tablets met Windows 8, ook Office voor iPad wordt genoemd evenals nieuws omtrent Windows Phone. De aankondiging zal plaatsvinden in Los Angeles, "This will be a major Microsoft announcement – you will not want to miss it" aldus de uitnodiging van Microsoft.

Lees meer over: , ,