Microsoft gaat mogelijk Winamp overnemen

Microsoft gaat mogelijk Winamp overnemen

Afgelopen week werd Winamp 5.66 uitgebracht door Nullsoft en volgde tevens de aankondiging dat de ontwikkeling van de muziekspeler voor Windows en Android per 20 december aanstaande definitief zal gaan stoppen. Er werd geen reden gegeven voor het stoppen van de ontwikkeling maar vermoedelijk heeft dit te maken met de stijgende populariteit van streamingdiensten als Spotify, iTunes en Google Music. Aansluitend zal AOL mogelijk volgende week ook de sluiting van Shoutcast gaan aankondigen.

Veel trouwe fans van Winamp zijn uiteraard niet blij met deze beslissing waaronder Peter Z woonachtig in Melbourne Australiƫ die een petitie startte op Change.org. De petitie 'Keep Winamp alive' met al meer dan 12.500 handtekeningen is gericht op het overtuigen van AOL om Winamp te laten bestaan of eventueel de software open source te maken.

Maar er is nog hoop voor de fans van Winamp want er gaan geruchten dat Microsoft de muziekspeler zou willen overnemen van AOL samen met Shoutcast. De beide partijen zouden momenteel nog onderhandelen over de overnameprijs, verdere details over de mogelijke overeenkomst zijn er nog niet. AOL en Microsoft wilden beiden niet reageren op het gerucht. Wel moet gezegd worden dat ondanks een overname door Microsoft het dan niet zeker is of het bedrijf wel verder zal gaan met de ontwikkeling van de muziekspeler.

keep_winamp_alive

Lees meer over: , ,