Microsoft gaat Internet Explorer automatisch bijwerken

Goed nieuws, Microsoft heeft aangekondigd om browser Internet Explorer in de toekomst automatisch bij te gaan werken naar de meest recente versie. Hiermee slaat Microsoft dezelfde weg in als concurrenten Google Chrome en Safari die beiden de browser automatisch updaten. Het is de bedoeling dat iedere gebruiker van Windows via Windows Update automatisch wordt voorzien van de laatste versie van Internet Explorer.

XP, Vista en Windows 7

In het geval van Windows XP wordt de browser bijgewerkt naar Internet Explorer 8 en degene met Windows Vista of Windows 7 krijgen Internet Explorer 9. De instellingen blijven na de update verder ongewijzigd. Voor bedrijven zijn er manieren beschikbaar om deze automatisch updates tegen te houden omdat dit niet altijd gewenst is.

Microsoft geeft aan dat deze manier van bijwerken belangrijk is voor de veiligheid van de gebruiker. Het is tevens goed nieuws voor onder andere ontwikkelaars van websites die momenteel te maken hebben met drie en soms zelfs nog vier verschillende versies (6, 7, 8 en 9) van Internet Explorer naast de browsers Firefox, Google Chrome en Safari.

Januari

Microsoft zal in januari gaan starten en als eerste zijn gebruikers in Australiƫ en Braziliƫ aan de beurt. In de loop van volgend jaar volgt dan de rest van de wereld.