Microsoft gaat gebruikers Windows XP waarschuwen

Microsoft gaat gebruikers Windows XP waarschuwen
Op 8 april 2014 zal Microsoft definitief stoppen met ondersteunen van Windows XP.

Het duurt nog een maand en dan zal Microsoft definitief gaan stoppen met de ondersteuning van Windows XP. Om bestaande gebruikers van de Home en Professional versies van het besturingssysteem op tijd te waarschuwen voor deze datum en te adviseren om te gaan upgraden zal het bedrijf vanaf 8 maart een melding gaan tonen.

Gebruikers zullen de onderstaande melding in beeld krijgen over het stoppen van de ondersteuning en een link naar een pagina op de website van Microsoft met informatie.

De melding zal elke achtste dag van de maand worden getoond maar het is mogelijk om deze melding uit te schakelen en niet te laten terugkeren. Voor degene die niet weten welke versie van Windows ze momenteel gebruiken heeft Microsoft de website amirunningxp.com ingericht. Op de website wordt tevens afgeteld naar dinsdag 8 april.

windows_xp_support_melding

PCmover Express

Aanvullend op het bovenstaande komt Microsoft binnenkort in samenwerking met Laplink met een gratis tool voor gebruikers van Windows XP om gegevens eenvoudig over te zetten naar een nieuwere versie van Windows zoals Windows 7, Windows 8 of Windows 8.1. Het programma kopieert alle documenten, muziekbestanden, video's, e-mailgegevens en instellingen naar een nieuw apparaat. PCmover Express zal later deze week beschikbaar worden gemaakt op WindowsXP.com in het Engels. Later deze maand volgen de talen Frans, Duits, Italiaans, Spaans en Japans en uiteindelijk volgen nog de talen Koreaans, Chinees, Russisch en Portugees. Het programma komt niet in het Nederlands.

windows_xp_tool

Lees meer over: ,