Microsoft experimenteert met gratis versie Windows 8.1 (met Bing)

Microsoft experimenteert met gratis versie Windows 8.1 (met Bing)
Foto: Wzor.net

Het is mogelijk dat Microsoft Windows 8.1 op een gegeven moment gratis zal gaan uitbrengen. Afgelopen week lekte een screenshot uit van een testversie van Windows 8.1 met de tekst Windows 8.1 met Bing, deze screenshot zie je hierboven. Aanvulend op deze screenshot zou het bedrijf volgens diverse bronnen bekend met de plannen van Microsoft aan het experimenteren zijn met een goedkope of mogelijk gratis versie van Windows 8.1.

In deze versie van het besturingssysteem zouden de belangrijkste apps en diensten van Microsoft standaard ingebakken zijn, mogelijk met advertenties. Het is niet duidelijk of deze versie van Windows 8.1 verder veel afwijkt van de reguliere versie. Door de software goedkoop of geheel gratis aan te bieden wil Microsoft met name gebruikers van Windows 7 over de streep trekken om te upgraden naar Windows 8.1. Tegelijkertijd bleek recent dat het bedrijf ook overweegt om Windows Phone goedkoper of gratis aan te gaan bieden.

In ieder geval is wel duidelijk dat in de lente de eerste update voor Windows 8.1 zal gaan verschijnen, dit kondigde Microsoft afgelopen week aan. Waarschijnlijk zal de update op 8 april worden uitgebracht. Dit is tevens 'Patch Tuesday' de maandelijkse dag dat Microsoft updates uitbrengt en ook is dit de dag dat ondersteuning voor Windows XP zal stoppen.

Lees meer over: , ,