Microsoft en Google werken aan app YouTube voor Windows Phone

YouTube LogoMicrosoft en Google gaan samenwerken aan een nieuwe applicatie van YouTube voor Windows Phone 8. Recent bracht Microsoft een eigen gemaakte applicatie van de videowebsite uit voor Windows Phone maar hier was Google niet al te blij mee.

Google eiste een week na het uitkomen van de applicatie dat Microsoft voor 22 mei deze weer offline zou halen, dit vanwege het ontbreken van advertenties en de mogelijkheid om video's te downloaden. Na de eis van Google kwam Microsoft met een update om de optie om video's te downloaden uit te schakelen en tevens gaf het bedrijf aan best advertenties te willen tonen maar dit simpelweg niet te kunnen vanwege het ontbreken van toegang tot de benodigde API's van de videowebsite om het tonen van advertenties te realiseren.

De beide bedrijven hebben nu aangekondigd te gaan samenwerken aan een nieuwe applicatie van YouTube voor Windows Phone die wel voldoet aan alle voorwaarden van de videowebsite. Het is de verwachting dat de applicatie ergens in de komende weken uitgebracht zal gaan worden, inclusief advertenties dus. De oorspronkelijke applicatie gemaakt door Microsoft is niet meer beschikbaar in de Store om te downloaden, totdat de nieuwe versie is afgerond kan een oude versie van de applicatie worden gedownload.

Lees meer over: , , ,