Microsoft benadrukt dat ondersteuning Windows XP stopt op 8 april

Microsoft benadrukt dat ondersteuning Windows XP stopt op 8 april

Op 8 april dit jaar zal Microsoft definitief gaan stoppen met het ondersteunen van het in 2001 uitgebrachte Windows XP, deze datum komt steeds dichterbij en het bedrijf zal hier niet meer op terug gaan komen. Om bestaande gebruikers van het besturingssysteem nog een beetje tegemoet te komen heeft Microsoft besloten om nog een jaar lang definitie-updates uit te gaan brengen voor anti-malware software Microsoft Security Essentials.

Na 8 april zullen er geen beveiligingsupdates meer worden uitgebracht voor Windows XP en zullen gevonden lekken niet meer worden verholpen. Microsoft zal alleen nog tot juli 2015 de herkenning van virussen en malware blijven onderhouden en zodoende zal het pakket een melding tonen indien er kwaadaardige software is aangetroffen, het is dus ook niet zo dat Security Essentials dan nog oplossingen zal leveren. Daarbij is er ook nog het risico dat dankzij gevonden lekken in XP antivirussoftware mogelijk te omzeilen valt.

Microsoft blijft dan ook het advies geven aan alle bestaande gebruikers van Windows XP om over te stappen naar Windows 7 of naar Windows 8. Op dit moment heeft Windows XP nog altijd een wereldwijd marktaandeel van 29 procent. Nieuwe gebruikers van Microsoft Security Essentials zullen overigens na 8 april dit jaar niet meer worden toegestaan.

Lees meer over: ,