Microsoft Analytics for Twitter – Statistieken in Excel

Met Analytics for Twitter heeft Microsoft een manier bedacht om statistieken van Twitter in Excel te tonen. Dit gaat echter niet direct bijzonder makkelijk. Als eerste heb je Office Excel 2010 nodig en daarnaast is PowerPivot voor Excel vereist. Het doel is om in Twitter voor een opgegeven zoekopdracht statistieken te bekijken zoals het totale aantal tweets, positieve en negatieve tweets, retweets, mentions, gebruikte hashtags, tijdstip, etc. Aan de rechterkant staan filters, de gegevens zijn verdeeld over een aantal werkbladen.

Resultaten

Na het downloaden van Analytics for Twitter open je het Excel bestand. Hier zie je dan bovenin een veld om een zoekopdracht in te voeren. Na een klik op de blauwe knop wordt de zoekopdracht uitgevoerd en is het wachten op de resultaten.

Nadat de melding is verschenen dat de resultaten binnen zijn klik bovenin op het tabblad 'PowerPivot' en klik daarna op de knop 'Alles bijwerken'. Er opent dan een nieuw venster. Als alle gegevens in beeld staan ga terug naar Excel en klik op het tabblad Gegevens. Klik hier dan op de knop 'Alles vernieuwen' en de data is dan te zien in het Excel bestand. Zoals je ziet is het niet direct super eenvoudig om deze gegevens in Excel te krijgen.

Downloaden

Analytics for Twitter is op deze pagina te downloaden waar je tevens aanvullende informatie leest. PowerPivot voor Excel is hier te downloaden.

Lees meer over: , ,