Michelle Obama zorgt voor 28.000 tweets per minuut

Gisteravond was de eerste avond van de Democratische partijconventie in de plaats Charlotte in de Amerikaanse staat North Carolina die een aantal dagen duurt. Het was vooral de avond waarop Michelle Obama haar speech gaf en dit zorgde voor een hoop berichten op Twitter. Na de eerste avond hadden gebruikers al meer dan 3 miljoen berichten geplaatst op de microblogdienst met onder andere hashtag DNC2012.

Het totaal aantal geplaatste berichten is al bijna net zoveel als het aantal berichten geplaatst tijdens de gehele drie dagen durende Republikeinse partijconventie afgelopen week in Tampa, Florida. In totaal werden er vorige week 4 miljoen berichten geplaatst.

Tegen het einde van de toespraak van Michelle Obama werd een piek gehaald van 28.003 berichten per minuut en dit is bijna het dubbele vergeleken met het aantal berichten geplaatst op het hoogtepunt tijdens de speech van Mitt Romney. Tijdens de speech van de Republikeinse presidentskandidaat werd een piek gehaald van 14.289 tweets per minuut.

De zin 'we've got so much more to do' uit de speech van de First Lady zorgde voor 22.004 berichten per minuut. Barack Obama die zelf donderdag een speech zal houden bekeek de toespraak van zijn vrouw samen met zijn dochters in het Witte Huis op de bank, op het officiƫle account (@BarackObama) van de president werd de onderstaande foto geplaatst.

De volledige speech van Michelle Obama bekijk je hieronder.

Lees meer over: