Met Lego spelen in Google Chrome

In juni 2012 ontwikkelde het team van Google Australië in samenwerking met Lego een nieuwe experimentele app om in de browser met Lego te kunnen spelen. Veel ontwikkelaars van Google speelden als kind al met Lego en zij houden hier nog steeds van gezien het feit dat de steentjes in bijna elk kantoor van het bedrijf wereldwijd zijn te vinden.

De app maakt onder andere gebruik van Google Maps en zodoende was het sinds half 2012 mogelijk voor gebruikers om bouwwerken daadwerkelijk op een eigen gewenste locatie te plaatsen, beperking was echter dat het kiezen van een locatie alleen kon in Australië en in Nieuw Zeeland. Deze beperking is nu opgeheven en nu kan er op elke gewenste locatie ter wereld een bouwwerk neergezet worden. Naast het opheffen van de beperking zijn er een aantal nieuwe features toegevoegd. Zo kan er eenvoudig worden ingelogd met een account van Google+ om makkelijk creaties van andere gebruikers in kringen te vinden. Ook is er de Build Academy met allerlei korte tutorials en uitdagingen.

In eerste instantie begin je met bouwen en zodra je het bouwwerk hebt afgerond dan kan er een locatie worden gezocht op de kaart om het bouwwerk te plaatsen. Google zal proberen om automatisch je locatie op te zoeken zodat het eenvoudiger is om iets te plaatsen in de buurt van je echte locatie. De app werkt ook in Chrome voor Android.

Lees meer over: , ,