Met Google Street View winkels bekijken – update

Met Google Street View een willekeurige winkel binnen lopen om deze vervolgens van binnen te bekijken. Op zich een logisch vervolg voor de service van Google en het is tevens iets wat op dit moment in Nederland al bestaat. Een winkelier in New York zegt dat Google naar hun winkel kwam om foto's te nemen voor een nieuw Google product genaamd Google Store Views. Zodoende zou je dan met Google Maps straks winkels binnen kunnen lopen en deze bekijken.

In Nederland bestaat op dit moment winkelspotter.nl, een initiatief van De Telefoongids. Met Winkelspotter loop je de beschikbare winkelstraten door, eenmaal in een winkel kun je vanaf een vast punt de winkel bekijken.

Er is een e-mail gestuurd naar Google met de vraag of Store Views daadwerkelijk een nieuw aankomend product is, zodra er een reactie komt van Google zal dit bericht worden bijgewerkt. Hieronder enkele foto's gemaakt door de beveiligingscamera van de winkel waarop de medewerker van Google te zien is op het moment dat hij de foto's maakt.

Update
Google heeft gereageerd via de e-mail en verklaard dat er altijd wordt geëxperimenteerd met nieuwe functies voor Google Maps. De functie wordt niet direct ontkend. "We are always experimenting with new features for Google Maps. We have nothing further to announce at this time." aldus Google.