Met Facebook kan het al en straks met WhatsApp ook, gratis bellen

Met Facebook kan het al en straks met WhatsApp ook, gratis bellen
Foto: cnet.com - Jan Koum op het Mobile World Congress in Barcelona.

Op het Mobile World Congres in Barcelona heeft de CEO van WhatsApp, Jan Koum aangekondigd dat het straks mogelijk zal gaan worden om gratis te bellen met andere gebruikers van de berichtendienst. Het is de bedoeling dat de nieuwe feature in het tweede kwartaal van dit jaar beschikbaar zal gaan komen, in eerste instantie alleen voor gebruikers met iOS en Android. Op een later moment zullen de andere platformen volgen.

Het was voor Koum het eerste publieke optreden sinds de aankondiging van de overname afgelopen week. Tijdens de presentatie liet Koum tevens weten dat WhatsApp nu 465 miljoen gebruikers heeft, een stijging van 15 miljoen vergeleken met afgelopen week.

Facebook

Sinds begin vorig jaar is het al mogelijk om met Facebook Messenger voor iOS en Android gratis te bellen naar andere gebruikers. In eerste instantie was de feature alleen beschikbaar voor gebruikers in Canada en al snel voor gebruikers in de Verenigde Staten maar sinds mei vorig jaar is het gratis bellen ook in Nederland en in Belgiƫ beschikbaar. Niet alleen zit de feature in Facebook Messenger maar ook in de algemene applicatie. Verder kan er uiteraard gratis worden gebeld met Skype en met allerlei andere chatapps.

facebook_messenger_bellen

Lees meer over: ,