Met Bing foto’s van vrienden op Facebook doorzoeken

In de zoekmachine van Microsoft is Facebook al enige tijd geïntegreerd en deze samenwerking gaat steeds een stapje verder. Het bedrijf heeft nu een nieuwe aanvullende feature aangekondigd waardoor Bing gebruikt kan worden om foto's van vrienden op het sociale netwerk te doorzoeken. Dagelijks worden er zo'n 300 miljoen foto's geüpload naar Facebook en het bekijken van al deze foto's is dan ook een populaire activiteit op het sociale netwerk. Met behulp van de zoekmachine kun je nu eenvoudig een speciale foto van een vriend opzoeken of simpelweg zien welke foto's recent zijn geüpload.

De nieuwe feature is te vinden op www.bing.com/friendsphotos waarbij het uiteraard is vereist om in te loggen met je Facebook account als je de zoekmachine nog niet had gekoppeld met het netwerk. Na het koppelen van Bing met Facebook zie je als eerste de meest recente foto's in beeld, bovenaan kan er gekozen worden voor alleen foto's van vrienden of alleen foto's van pagina's. Ook bovenaan een knop om je eigen foto's te bekijken. Het klikken op een foto toont direct een vergroting, onderaan staan dan opties om de foto te liken, te delen of te openen op Facebook. Een reactie toevoegen kan ook.

Verenigde Staten

Overigens toonde Bing al foto's van vrienden op Facebook gerelateerd aan een zoekopdracht in de sidebar die eerder dit jaar in mei werd doorgevoerd. Deze sidebar is echter alleen beschikbaar voor gebruikers in de Verenigde Staten en niet hier in Nederland, de nieuwe tool om foto's te zoeken is wel gewoon voor iedereen beschikbaar.

Lees meer over: , ,