Met AdBlock Plus previews foto’s en video’s op Twitter.com uitschakelen

Met AdBlock Plus previews foto’s en video’s op Twitter.com uitschakelen

AdBlock Plus, een van de populairste plugins voor browsers Google Chrome en Firefox om advertenties mee te verbergen heeft een feature toegevoegd om de previews van foto's en video's op Twitter.com mee te kunnen verbergen. Wie de mobiele apps van de microblogdienst gebruikt heeft de mogelijkheid om deze previews eenvoudig uit te schakelen in de instellingen, meer over deze instelling in de apps lees je in dit bericht.

Echter ontbreekt tot op heden een optie om op Twitter.com deze previews te kunnen uitschakelen en dat is waar AdBlock Plus nu op in heeft gespeeld. Hoewel het gaat om een handige toevoeging is het helaas niet zo dat het gaat om simpelweg een optie activeren in AdBlock. Om previews van foto's en video's te verbergen dien je uiteraard AdBlock Plus te hebben, heb je AdBlock Plus nog niet dan kan de plugin hier worden gedownload.

Open in Firefox de opties van de plugin en kies voor Filtervoorkeuren en klik daarna op het tabblad Aangepaste filters. Kies dan voor Filtergroep toevoegen, geef deze een naam en kies onder de knop Acties voor Filters weergeven / verbergen. Klik daarna rechtsboven op Filter toevoegen om de onderstaande filters toe te voegen. In Google Chrome klik met de rechtermuisknop op het logo van AdBlock Plus rechts in de adresbalk en klik op Opties. Klik daarna op Eigen filters toevoegen om de onderstaande filters toe te voegen.

Voor foto's:

twitter.com ##.tweet .media > .media-thumbnail.is-preview > img

Voor video's:

twitter.com##.js-stream-tweet > .content > .expanded-content > .tweet-details-fixer > .js-media-container[data-card2-name="player"]

adblock_filters_chrome

Lees meer over: ,