Mercedes test integratie Google Glass

mercedes_logoMercedes test al bijna een half jaar in samenwerking met Google uitgebreid de bril van het bedrijf. De autofabrikant wil graag klaar zijn voor Google Glass als deze volgend jaar op de markt verschijnt en daarom wordt er nu al druk gewerkt aan een app.

Het idee is dat een gebruiker eenvoudig de bril kan gebruiken in combinatie met de computer in de auto. Een gebruiker voert thuis een eindbestemming in, deze informatie wordt vervolgens automatisch overgezet naar de auto via de servers van Mercedes zodra de gebruiker in de auto gaat zitten en zijn telefoon koppelt. Zodra de gebruiker weer uit de auto stapt dan moet de bril van Google het weer overnemen en een wandelroute tot de uiteindelijke eindbestemming tonen. Mercedes noemt dit zelf Door to door-navigatie.

Op dit moment experimenteert Mercedes met iPhones waar de bril van Google nog niet mee samen kan werken, er is nog niet gekeken naar Android waar Google Glass juist wel standaard mee kan koppelen. Een versie van de Digital DriveStyle App voor Android is er ook nog niet, de reden is dat dat de meeste klanten een iPhone gebruiken. Mercedes wil de app graag klaar hebben als ergens volgend jaar de bril van Google in de winkels ligt.

Lees meer over: ,