Menu Start keert terug in Windows 8.1

Menu Start keert terug in Windows 8.1

Goed nieuws voor alle gebruikers van Windows 8.1, het besturingssysteem zal weer een Menu Start gaan krijgen. Dit kondigde Microsoft vanavond aan tijdens Build 2014, geruchten over een mogelijke terugkomst waren er al in december. Met de komst van Windows 8 kwam het Menu Start te vervallen samen met de oude vertrouwde startknop.

Na veel negatieve feedback besloot het bedrijf om uiteindelijk een jaar later met Windows 8.1 weer een startknop toe te voegen aan de taakbalk maar een Menu Start bleef uit.

Het nieuwe Menu Start lijkt veel op het Menu Start in Windows 7 maar heeft wel een kleine make-over gekregen. Zoals te zien is in de onderstaande screenshot zijn er tegels toegevoegd aan het menu om diverse Metro-apps mee te openen. Aan de linkerkant staan andere apps met onderin een knop (All apps) om door alle beschikbare apps te bladeren.

De tegels zijn vergelijkbaar met de tegels op het huidige startscherm van Windows. Rechtsonder de knop om af te sluiten. Het is nog niet duidelijk wanneer het Menu Start precies terug zal gaan keren, dit zal in ieder geval nog niet gaan gebeuren met de update voor Windows 8.1 die volgende week dinsdag uitgebracht zal gaan worden door Microsoft.

menu_start_windows_81

Lees meer over: ,