Meeste gebruikers Twitter tussen 15 en 25 jaar oud

Uit cijfers van Beevolve komt naar voren dat 53 procent van alle gebruikers op Twitter vrouw is en dan 73.7 procent van alle gebruikers tussen de 15 en 25 jaar is. Beevolve is een platform dat sociale media monitort, er werden 36 miljoen Twitter accounts bekeken om zodoende de gemiddelde gebruiker van het netwerk in beeld te brengen.

Zo komt naar voren dat meer dan de helft van alle gebruikers afkomstig is uit de Verenigde Staten. Verder heeft 81 procent minder dan 50 volgers en 6 procent heeft helemaal geen volgers, 25 procent van de gebruikers heeft zelfs nog nooit een tweet geplaatst. Tevens heeft 12 procent zijn account op privé gezet, het grootste deel van deze groep is vrouw.

Onder de vrouwelijke Twitteraars geeft 36% de voorkeur aan paars of roze en gebruikt 26% donkere kleuren, terwijl onder de mannen 72,5% donkere kleuren gebruikt. Vrouwen twitteren meer over familie, onderwijs en mode, terwijl mannen de voorkeur geven aan technologie, sport en ondernemerschap. In Frankrijk en Brazilïe zijn er meer mannelijke dan vrouwelijke gebruikers, echter in de vier grootste Engelstalige landen hebben vrouwen een kleine voorsprong. Opvallend detail is overigens dat het woord ‘Love’ het meest gebruikte woord is in de biografie van Twittergebruikers. Als laatste concludeert Beevolve dat een gebruiker meer tweets zal plaatsen wanneer deze meer volgens heeft.

Het volledige onderzoek van Beevolve is hier te vinden.

Lees meer over: