Meeste gebruikers pakken Windows 8 snel op

CFO van Microsoft, Tami Reller heeft in een vraag-en-antwoord sessie aangegeven dat uit testen van het bedrijf blijkt dat gebruikers doorgaans Windows 8 snel weten op te pakken.

Reller gaf aan dat 50 procent van de gebruikers die voor het eerst beginnen met Windows 8 binnen vijf minuten door de eerste stappen heen weet te komen. Op de eerste dag opent vrijwel elke gebruiker een applicatie op het startscherm van het besturingssysteem en weet elke gebruiker de desktop te vinden. Bijna de helft van alle gebruikers gaat naar de Windows Store waar gratis en betaalde applicaties zijn te vinden voor Windows 8. Na twee weken heeft een gebruiker al twee keer zoveel tegels op het nieuwe startscherm staan.

Microsoft wil graag laten weten aan gebruikers dat Windows 8 vrij eenvoudig op te pakken is en niet zo lastig is als veel mensen denken. Zo maakte het bedrijf eerder al een video waarin te zien is hoe kinderen laten zien aan volwassenen hoe makkelijk Windows 8 is.

Eerder bleek uit video's van gebruikers dat Windows 8 nog niet direct voor iedereen even logisch te zijn. Daarnaast blijkt uit de populariteit van applicaties om weer een startknop aan Windows toe te voegen dat de behoefte om een startknop te hebben nog wel bestaat.

Begin januari liet Tami Reller tijdens CES nog weten dat er 60 miljoen licenties waren verkocht, de prijs van Windows 8 is sinds 1 februari echter wel flink omhoog gegaan.

Lees meer over: ,