Meest gezocht naar Facebook, net als afgelopen jaar

facebook_logo Uit een onderzoek van Experian blijkt dat de bekende zoekmachines nog altijd veel worden gebruikt om te zoeken naar Facebook, iets wat ook recent naar voren kwam in het overzicht met de meest uitgevoerde zoekopdrachten van Google. In de Verenigde Staten was Facebook de meest uitgevoerde zoekopdracht van dit jaar net als afgelopen jaar. De zoekterm Facebook was in totaal goed voor 4,13 procent van alle uitgevoerde zoekopdrachten in 2012, een stijging van 33 procent vergeleken met 2011.

Na Facebook staat net als afgelopen jaar YouTube op de tweede plaats, in de lijst van Google staat de videowebsite op de derde plaats. In de top 10 uit het onderzoek van Experian staan nog drie andere zoekopdrachten gerelateerd aan het sociale netwerk. dit zijn de zoekopdrachten 'Facebook login', 'Facebook.com' en 'www.facebook.com'. Verder staan in de top 10 Yahoo, eBay, Mapquest en Craigslist. Nieuw in de top 10 is Amazon.

Experian heeft naast de top 10 met zoekopdrachten een overzicht gemaakt van de meest bezochte websites in de Verenigde Staten en ook hier staat het sociale netwerk net als afgelopen jaar en 2010 op de eerste plaats met in totaal 79 miljard bezoekers. Op de tweede plaats Google met 78,5 miljard bezoekers en en nieuw in de lijst is dit jaar eBay.

zoekopdrachten_2012_experian

Lees meer over: , , ,