Meerdere gebruikers toevoegen aan AdSense

Het is vanaf nu mogelijk om een Google AdSense account te beheren met meerdere gebruikers, een veelgevraagde functie. Op deze manier voeg je eenvoudig bijvoorbeeld een collega of zakenpartner toe aan Google AdSense, diegene kan dan vervolgens rapporten bekijken, betalingsgegevens beheren en advertentiecodes genereren. Tevens kan deze nieuwe functie voor gebruikersbeheer ook worden gebruikt om het Google-account dat aan een AdSense-account is gekoppeld, te wijzigen.

Standaard zijn er twee typen gebruikers, beheerders en standaardgebruikers. Beide typen gebruikers hebben gewoon volledige toegang tot de interface van Google AdSense maar alleen iemand met als rol beheerder mag gebruikers toevoegen of verwijderen.

Degene die je wilt toevoegen aan Google AdSense moet beschikken over een geverifieerd Google-account dat niet gekoppeld is aan een ander AdSense-account of een andere applicatie. Het advies van Google is wel om voorzichtig te zijn met het toegang geven aan andere gebruikers, toegang kan op elk gewenst moment worden ingetrokken.

Een nieuwe gebruiker toevoegen kan door binnen AdSense te gaan naar de accountinstellingen. Onderaan de pagina staat dan onder het kopje 'Toegang en verificatie' de mogelijkheid om gebruikers toe te voegen door een mailadres in te voeren. Meer informatie en veel gestelde vragen vind je in het helpcentrum van AdSense.

Lees meer over: ,