Meer details over Kioskmodus in Windows 8.1

Nadat er eerder al vermeldingen over een kioskmodus in uitgelekte versies van Windows 8.1 werden ontdekt zijn daar nu nieuwe details over de nieuwe feature die met de update zal worden toegevoegd aan Windows 8. De details zijn naar voren gekomen met een nieuwe uitgelekte versie van Windows 8.1. Met kioskmodus kan bijvoorbeeld een enkele applicatie worden ingesteld die direct na het inloggen wordt geopend. Op deze manier kan een apparaat met Windows 8.1 ingezet worden met een enkele applicatie open en kunnen gebruikers de andere applicaties die aanwezig zijn niet openen. De feature is dan ook met name handig voor bedrijven, denk bijvoorbeeld aan een winkel, bioscoop of bibliotheek.

kioskmodus_windows_8

In de afgelopen week zijn er meerdere versies van Windows 8.1 uitgelekt op internet en zodoende is ook een nieuwe versie van de nieuwe verkenner gespot voor de Metro-interface. Recent bleek al dat met de update Microsoft een Verkenner om door bestanden op de computer te kunnen bladeren zou gaan toevoegen aan de Metro-interface. Dit is iets wat nu in Windows 8 alleen nog maar kan door over te schakelen naar de desktopweergave. In de screenshot is te zien dat er knoppen zijn om bestanden te hernoemen en te verwijderen en dat er een knop staat om een nieuwe map aan te maken.

verkenner_windows_81

Eerder werd al duidelijk dat met Windows 8.1 het zoeken naar bestanden eenvoudiger zal worden waarbij er ook resultaten van internet kunnen worden getoond geleverd door zoekmachine Bing. Tevens zal er een rekenmachine komen voor de Metro-interface evenals een wekker. Ook werd er een feature gespot om een slideshow in te stellen. Recent waren er nog berichten over de mogelijke terugkeer van de startknop en de mogelijke komst van een feature om rechtstreeks op te starten in de desktopweergave. Het is de verwachting dat een publieke preview van Windows 8.1, codenaam Windows Blue tijdens de Build developer conferentie eind juni zal worden uitgebracht door Microsoft.

Lees meer over: ,