Meer dan 20.000 applicaties voor Windows 8

Uit nieuwe cijfers van WinAppUpdate.com geplaatst op Twitter blijkt dat er nu meer dan 20.000 applicaties beschikbaar zijn in de Windows Store voor Windows 8. Dezelfde website claimde eerder dat op het moment van de introductie van het nieuwe besturingssysteem op 26 oktober rond de 9000 applicaties beschikbaar waren en dus zijn er in totaal meer dan 11.000 applicaties toegevoegd in slechts een aantal weken tijd.

Van de 20.000 applicaties die beschikbaar zijn voor Windows 8 is het overgrote deel gratis, 87 procent (17.958). Het gaat dan om alle applicaties wereldwijd, het is echter per land verschillend hoeveel applicaties daadwerkelijk beschikbaar zijn. Zo zijn er voor Nederlandse gebruikers van Windows 8 momenteel 10.000 applicaties beschikbaar.

In de cijfers zijn geen desktop-applicaties meegenomen, dit zijn applicaties die wel in de Windows Store zijn te vinden maar niet hier direct gedownload kunnen worden. Tot op heden heeft Microsoft geen cijfers bekendgemaakt over het aantal applicaties in de Windows Store, wel gaf het bedrijf eerder aan voor het einde van het jaar 100.000 applicaties te willen hebben in de Windows Store maar dit aantal zal niet gehaald worden.

Lees meer over: ,