Meer dan 15 miljoen berichten over de Grammy’s op Twitter

Meer dan 15 miljoen berichten over de Grammy’s op Twitter

Afgelopen weekend werden er wee bijzonder veel berichten geplaatst op Twitter vanwege de uitreiking van de Grammy's. De Grammy's, de belangrijkste muziekprijzen ter wereld, werden zondagavond voor de 56ste keer uitgereikt in het Staples Center in Los Angeles.

In totaal werden er tussen 20:00 uur en 23:45 uur lokale tijd meer dan 15 miljoen berichten geplaatst op Twitter, een stuk meer dan twee weken geleden tijdens de uitreiking van de Golden Globe Awards. De Golden Globe Awards werden op 14 januari uitgereikt en dit zorgde voor iets meer dan 2 miljoen berichten op Twitter tijdens de drie uur durende show.

Het hoogtepunt op Twitter zondagavond was het moment dat de indierockband Imagine Dragons optrad samen met rapper Kendrick Lamar, het optreden zorgde voor 171.593 tweets per minuut. Twee andere hoogtepunten waren weggelegd voor 17-jarige Nieuw-Zeelandse zangeres Lorde. Ella Yelich-O'Connor zoals de zangeres heet won de categorie Best Pop Solo Performance en dit moment zorgde om 21:25 uur voor 152.688 berichten per minuut. Een uurtje eerder trad Lorde op en dit zorgde voor 146.083 tweets per minuut.

De artiesten waarover het meest werd gesproken waren Lorde, Beyouncé en Taylor Swift.

Facebook

Op Facebook was het meest besproken moment de voltrekking van 33 huwelijken door Queen Latifah, Madonna en Macklemore. Als tweede zorgde het optreden van Imagine Dragons met Kendrick Lamar voor veel berichten op het sociale netwerk evenals het optreden van Metallica en Lang Lang en de opening door Beyoncé en haar man Jay-Z.

Lees meer over: