Meer actieknoppen in Gmail

Meer actieknoppen in Gmail

Gmail kent sinds een tijdje actieknoppen, knoppen die in het overzicht met e-mailberichten kunnen verschijnen. Bijvoorbeeld als je een e-mail van YouTube ontvangt na het uploaden van een nieuwe video dan zal er een knop te zien zijn om snel de video te bekijken zonder dat het nodig is om het bericht te openen. Op een vergelijkbare manier zijn er actieknoppen te zien naast berichten van Google Agenda en opslagdienst Google Drive.

Sinds mei dit jaar kunnen ontwikkelaars inhaken op deze feature en zodoende zijn er bijvoorbeeld sinds kort bij bepaalde berichten afkomstig van Twitter actieknoppen te zien.

Vanaf nu zullen er meer actieknoppen gaan opduiken in het overzicht met e-mailberichten zo heeft Gmail aangekondigd, onder andere bij berichten van Seamless, OpenTable, Booking.com en DropBox. Zo kun je bijvoorbeeld snel een review van een restaurant plaatsen direct binnen Gmail waar andere knoppen juist verwijzen naar een externe website. Een knop die verwijst naar een andere site is te herkennen aan een zwarte pijl.

Geïnteresseerde ontwikkelaars kunnen terecht op deze website voor meer informatie.

gmail_actieknoppen_reviews

gmail_actieknoppen

Lees meer over: ,