Medium.com nieuwe website van oprichters Twitter

De oprichters van Twitter, Evan Williams en Biz Stone hebben een nieuwe tool bedacht in de vorm van Medium.com, een nieuw onderdeel van Obvious Corp. Het is een platform waarop berichten en afbeeldingen gedeeld kunnen worden die vervolgens in collecties worden samengevat in een simpele en heldere layout die zich aanpast aan het venster.

De collecties zijn over het algemeen beschikbaar voor iedereen om een bijdrage te leveren maar sommige zijn gesloten. Elk bericht kan worden gewaardeerd. Het is dus niet zoals in het geval van Twitter dat je gebruikers gaat volgen maar hier lees je en waardeer je berichten en voeg je zelf berichten toe aan een bestaande of een nieuwe collectie.

Zelf content toevoegen is op dit moment alleen mogelijk voor een beperkt aantal gebruikers, de huidige content is al wel te bekijken en ook het waarderen van berichten is al mogelijk. Voorbeelden van collecties zijn This Happened to Me, When I Was a Kid, Been There. Loved That, Look What I Made, The Writer's Room en The Obvious Collection.

Binnenkort krijgen meer geïnteresseerden toegang, het is nog niet duidelijk wanneer Medium.com voor het grote publiek beschikbaar komt. Feedback geven kan op Twitter.

Lees meer over: